READING

Situația nu este deloc roz! (Ep. 2. Găujani, jud. ...

Situația nu este deloc roz! (Ep. 2. Găujani, jud. Giurgiu)

Al doilea clip al campaniei Situația nu este deloc roz! ne aduce la Găujani, jud. Giurgiu. E o nouă ocazie să ne mobilizăm pentru copiii care, de 1 iunie, la fel ca în orice zi a anului, și-ar dori să care ghiozdanul, în loc de găleți cu apă; să mănânce o masă caldă, și nu să gătească; să fie sprijiți să se dezvolte și nu să aibă grijă de frații mai mici. Cu alte cuvinte, și-ar dori să fie la afterschool.

Vino alături de noi pe 1 iunie în Parcul Izvor și online la evenimentul Situația nu este deloc roz! 

Cere și tu cerem Ministerului Educației finanțarea de la bugetul de stat a programului Școală după Școală. Poți folosi modelul nostru de scrisoare:

Stimate Domnule Ministru Pavel Năstase,
Programul Școală după Școală (SdS) este destinat tuturor copiilor, iar legea prevede explicit că în cazul școlilor cu elevi din grupurile dezavantajate statul poate finanța programul de la bugetul de stat. Până în prezent, tocmai cei care au cea mai mare nevoie de sprijin suplimentar nu au acces la Program: copii și tineri din familii cu statut socio-economic scăzut. Soluția este alocarea de resurse de la bugetul de stat, destinate implementarii la nivel național a Programului SdS, cu prioritizarea anuală a unităților școlare beneficiare, în funcție de gradul de risc al elevilor din școală.
Solicităm respectarea angajamentelor asumate de Parlament și Guvernul României în urmă cu 6 ani – art. 58 (4) al Legii Educației Naționale și OMECTS nr. 5349/ 07.09.2011 – prin bugetarea Programului SdS, astfel încât să fie accesibil celor aproape 400.000 de elevi defavorizați, în situație actuală de risc educațional și implicit, excluziune socială pe termen mediu și lung.
Vă solicităm să deblocați procedurile instituționale iar programul Scoala dupa Scoala sa fie finanțat de la bugetul de stat!

 

Material video realizat de George Popescu.


  1. […] Situația nu este deloc roz, filmate la Săcele, jud Brașov (disponibile aici și aici), la Găujani, jud. Giurgiu și Merișani, jud. […]

  2. […] and English. The clips were filmed in Săcele, Brașov county (available here and here), in Găujani, Giurgiu county and Merișani, […]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.