READING

Reacție la afirmațiile Ministrului Educației Liviu...

Reacție la afirmațiile Ministrului Educației Liviu Pop

Urmând schimbarea Primului Ministru Grindeanu, și a echipei guvernamentale propuse de domnia sa, Human Catalyst a început noi demersuri pentru obținerea finanțării Programului Școală după Școală. Primul prilej de a deschide dialogul în acest sens a venit când noul Ministru al Educației a făcut afirmații despre ce reprezintă gratuitatea sistemului educațional în România. Ca răspuns, Human Catalyst a adresat o Scrisoare Deschisă Președinției României, Ministrului Educației și celui de Finanțe prin care invită decidenții și alți actori implicați în educație la o dezbatere la firul ierbii.

 

SCRISOAREA DESCHISĂ, 07.07.2017

Stimate domnule Președinte, Klaus Iohannis,
Stimate domnule ministru al educației, Liviu Pop,
Stimate domnule ministru al finanțelor, Ionuț Mișa,

Ca urmare a afirmațiilor publice ale domnului Ministru al Educației, Liviu Pop, din data de 07.07.2017 “Statul asigura o parte din gratuitate. Părintele asigură cealaltă parte din gratuitate. Pentru copil e gratuit. El nu plătește nimic”, corelată cu faptul că România se află în fruntea clasamentului la abandon școlar și PTȘ, respectiv, rezultatele din ultimii ani la testările naționale și internaționale – prima cauza a acestora fiind SĂRĂCIA plus nivelul insuficient și defectuos gestionat de investiții în sistemul educațional,

Vă invităm în perioada 5-10 august 2017, oricând sunteți disponibili în acest interval, la o întâlnire publică cu părinții, elevii și autoritățile dintr-un sat aflat la 100 de km de București (Pietrișu, Găujani, Giurgiu), neregizată și fără scenariu prestabilit, așa cum se întâmplă de obicei când efectuați astfel de acțiuni.

Evenimentul va avea loc în curtea școlii din Pietrișu și va fi moderat de reprezentanți ai mass-media și ambasade.

Vă rugăm să ne confirmați disponibilitatea dumneavoastră de a participa în cadrul intervalului 5-10 august 2017, până la data de 20.07.2017.

Cu deosebită stimă,

Laura Greta MARIN
Președinte, Asociația pentru Educație și Justiție Socială


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.