READING

Raport comisia de taiat hartii MEC

Raport comisia de taiat hartii MEC

21.11.2019_Raport Comisia MEC

 

 


 1. Diana

  23 noiembrie

  Buna ziua! Mai intai de toate, felicit intiativa d-nei Anisie de a reforma sistemul de invatamant ! Temerea mea este sa nu ramana doar la acest nivel, de propunere. Sunt pertinente toate propunerile, dar ca si cadru didactic implicat, doresc sa insist asupra desfintarii gradatiei de merit, justificandu-ma. Nu este deloc, chiar deloc necesara, ca sa nu spun chiar inutila, un buget care „se strecoara” in buzunarele unor asa-zis merituosi, un fel de pensie nesimtita, prin comparatie. Este frustrant pentru cei carora chiar ne pasa de educatia si instruirea elevilor, pe cand cei „merituosi” sunt preocupati permanent de fabricarea de hartii, focusandu-se exclusiv pe acele „activitati” care sunt punctate cand aplica pentru obtinerea gradatiei si , pentru cei care nu stiu, aceasta se cuantifica in procent de 25% din venitul lunar, in plus,repet, lunar timp de 5 ani! Se ajunge la sume considerabile de chiar si 6000-7000 lei, in functie de vechime! Ganditi-va ce castig pentru o clica de pilosi care au apoi si atitudinea de superioritate, in timp ce noi, ceilalti, ne punem sufletul si priceperea in slujba instruirii celor ce vor urma. Ei insisi, elevii se/ne intreaba cum de noi nu suntem renumerati, apreciind eforturile pe care le depunem ca sa-i formam, neavand dotarile (laboratoare, videoproiectoare, PC-uri, device-uri corespunzatoare) instrumente de lucru utile, atractive pe care Ministerul le-ar putea achizitiona din aceste sume colosale alocate constant unor favorizati. Rezultatele mele s-au concretizat in plus-valoarea pe care au dobandit-o fostii mei elevi care, din pacate, au plecat peste hotare facandu-ma mandra prin statutul lor acolo!
  Domnilor, dati Cezarului ce-i al Cezarului si anulati definitiv gradatia de merit si va asigur ca va fi in beneficiul real al copiilor, al tarii. Nu mai incurajati fabricantii de hartii sa ne rada in nas, „uitand” uneori, sa-si tina orele caci si directorii unitatilor scolare aplica constant pentru gradatia de merit avand nevoie de acestia pentru a obtine niste „documente”. Este masura cea mai eficienta pentru a incuraja munca, echitabilitatea si rezultatele reale! Banii acestia, multi, ar putea rezolva cele mai multe neajunsuri din scoli. Cantine, vestiare, tehnologie moderna, gardieni care sa asigure securitatea noastra si a elevilor. Noi, cadrele didactice, suntem „insarcinati” si cu serviciul pe scoala, absurd. Facem si pe jandarmii, responsabilitate impovoratoare. Si nu mai permiteti subterfugii de gen salarii de merit, in situatia in care totul este la decizia CP, facand „front comun” tot cei obisnuiti cu surplusul. Pentru rezultatele concursurilor, ale olimpiadelor scolare trebuie recompensati elevii, prin prime imediate, prin cursuri platite in domeniile respective, in alte tari, pentru a-i stimula, a-i integra in lumea civilizata.
  Va rog sa cantariti bine, iar daca va temeti cumva de masuri nepopulare, sa stiti ca suntem mult mai multi cei care nu avem gradatii de merit, decat cei care le-au avut si le au constant, la cincinal, pana la pensie. Suntem cetateni cu drept de vot, sperand si visand la indreptarea lucrurilor!
  Nutresc speranta ca veti citi…
  Sarbatori binecuvantate!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.