DESPRE NOI

Catalizatorii

 

“Sărăcia nu este un destin” (A. Duncan)

Luptăm să schimbăm statisticile, pentru că, în spatele numerelor sunt destine în derulare, cu vise care așteaptă să fie împlinite. Vino alături de noi pentru a le transforma în realitate!

Poți consulta Raportul de Activitate 2016 și Raportul de Activitate 2017 pentru mai multe detalii despre activitățile noastre, iar informații despre noi găsești în cele ce urmează.

Membri fondatori și board:

Laura Greta Marin – Președinte (drd. în științe educaționale, masterat cu tema „Managementul factorilor de risc educațional în școlile cu elevi romi”)

Nicoleta Scripcariu – Vicepreședinte (masterat în Științe economice, cercetător de advocacy în politici publice)

Adrian Marin – Secretar (dr. ing, masterat în dezvoltare comunitară)

Mădălina Ene – specialist în programe și networking

Veronica Quysner – Business Manager

 

Echipa:

Ruxandra Pătrașcu – Coordonator comunicare

Cristina Dumitriu – Analiză date

Manuela Tiron – Facilitator comunitar

Nicoleta Dragomir –Programe de tineret

Daniel Alexandrescu – Documentare

Teodor Bobei – Documentare

 

Experți:

Prof. univ. dr. Șerban Iosifesci – Policy & Cercetare

Prof. univ. dr Ionuț Bușega – Policy & Cercetare

Dr. în economie Constantin Postoiu – Policy & Cercetare

Geta Cristea – Economist

Vlad Trandafir –  Foto&Video

 

Consiliu consultativ:

Oana Preda – Dezvoltare organizațională și strategie

Artem Trofymenko – Fundraising & Corporate Relations

Liviana Tane – Mass-Media & PR

Sorin Cucerai – Communicare & Policy

Mihaela Biolan – Cercetare & Networking

Simon Quysner  – Policy & Networking

Asociația pentru Educație și Justiție Socială Human Catalyst, fondată în 2014, are ca scop catalizarea energiilor necesare combaterii disparităților din societate și facilitarea accesului echitabil la resurse, in special in interesul persoanelor din comunități expuse discriminării, excluziunii și sărăciei, acționând local în context global. Beneficiarii noștri finali sunt, în special, copii, tineri, fete și femei, romi, precum și alte categorii expuse riscului de injustiție socială, sărăcie și discriminare.

Valorile Human Catalyst sunt echitatea, solidaritatea și integritatea. Asociația și membrii ei cred nepărtinitor în oameni, sunt aproape de persoanele sprijinite, sunt transparenţi şi protejează integritatea organizației.

Abordarea specifică a asociaţiei este un continuum format din cercetare bine documentată, proiecte de intervenție și dezvoltare comunitară şi advocacy perseverent, făcut cu responsabilitate.

Obiectivele noastre:

•     Documentarea situațiilor de inechitate în societate. Am început cu distribuirea resurselor în sistemul de educație

•     Continuarea campaniei pentru finanțarea și implementarea programului „Școală după Școală”

•     Monitorizarea acțiunilor guvernamentale (programe, legi, politici publice)

•     Dezvoltarea intervenției de tipul „Creștem comunitatea” (atât la Valea Corbului, cât și pentru noi comunități dezavantajate)

•     Crearea unui sistem de monitorizare și analiză de date (200 de școli), din care să rezulte recomandări de politici publice pentru  îmbunătățirea accesului la educație a copiilor din comunități dezavantajate. O temă inclusă: Introducerea de indici de corecție în mecanismul de finanțare a școlilor

Rezultate până în prezent:

•     Proiectul Creștem Comunitatea la Valea Corbului, desfășurat într-o comunitate marginalizată din mediul rural în care am lucrat exclusiv cu voluntari locali și din exterior, a reușit să sprijine localnicii să se organizeze, să se implice în deciziile care îi privesc și să fie parteneri cu școala pentru educația copiilor

•     Participăm activ la elaborarea politicilor publice: am influențat introducerea Programului „Școală după Școală” în Pachetul de Măsuri Anti-sărăcie

•     Coordonăm grupul tehnic „Educație” al Coaliției Anti-sărăcie

•     Am mobilizat peste 200 de organizații în campania prin care cerem finanțarea de la bugetul de stat a Programului „Școală după Școală”

•     Am adus recomandări la ghidurile POCU – Programul Operațional Capital Uman, preluate și introduse de Ministerul Fondurilor Europene în documentele de finanțare

•     Pe baza metodologiei elaborate de noi, prin care am identificat școlile cele mai sărace, în 2016 au fost alocate 200 de milioane de euro din Fondul Social European în scopul prevenirii abandonului școlar în următorii 3 ani.

 

Ne puteți găsi pe Facebook, pe e-mail la office@humancatalyst.ro sau la sediul Human Catalyst din str. Ienăchiță Văcărescu 24, ap. 3, sector 4, București.


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.